Korzenne trufle czekoladowe Iny Rybarczyk

Opublikowano: 08.05.2019

Wegańskie trufle według Iny Rybarczyk po raz kolejny udowadniają, że kuchnia wegańska nie musi jedynie naśladować tradycyjnych smaków, ale też może odkrywać całkiem nowe smaki.

  • Liczba porcji
    20 sztuk
  • Czas przygotowania
    15 minut
Trik kulinarny: Korzenne trufle czekoladowe Iny Rybarczyk

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 100 g ksylitolu (do smaku)
  • 100 g masła orzechowego
  • 30 g kakao
  • 60 g mąki kokosowej
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • duża szczypta mielonego imbiru
  • kilka kropli ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki umieść w malakserze lub blenderze kielichowym i zmiksuj na gładką masę. Z masy formuj kulki i obtaczaj je w kakao.
Gotowe!
Smacznego :)