Patbingsu – koreański deser lodowy Inessy Kim

Opublikowano: 07.11.2018

Ten przepis na szybki i wyśmienity deser, który przygotowaliśmy razem z Inessą Kim podczas warsztatów kulinarnych Korean Story to gwarantowany hit w Waszej kuchni.

  • Liczba porcji
    2
  • Czas przygotowania
    10 min.
Trik kulinarny: Patbingsu – koreański deser lodowy Inessy Kim

Składniki

  • 20 kostek lodu
  • 4 łyżki pasty z czerwonej fasoli
  • 1 banan
  • garść malin lub truskawek
  • 1 kiwi
  • 4 łyżki skondensowanego słodkiego mleka

PRZYGOTOWANIE:

  1. Pokrusz lód
  2. Pokrój banany w kostkę a kiwi w plasterki
  3. Do miseczek nałóż po łyżce pasty z fasoli, pokruszony lód, po jeszcze jednej łyżce pasty, polej skondensowanym mlekiem, udekoruj owocami i natychmiast podawaj
 SMACZNEGO!